Maaike Alles

Maaike Alles

Functie:
Programmamanager OV-Knooppunten

Organisatie:
Provincie Noord-Holland

Talloze gebiedsontwikkelingsprojecten in Nederlandse steden hebben het concept van mobiliteitshubs omarmd. Een plek waar slimme en nieuwe vormen van (elektrisch) mobiliteit bij elkaar komen en altijd beschikbaar zijn voor alle reizigers: bewoners, bezoekers of forenzen. En die tegelijktijdig ook een optimale oplossing bieden voor de groeiende vraag naar logistieke diensten. Sterker, er zijn al de eerste voorbeelden van HODs – Hubs Oriented Developments.

“Toch zijn de meeste mobiliteitshubs op dit moment niet meer dan een artist impression in een beleidsnota of in een projectvoorstel. Mooi idee, maar we weten absoluut niet of het gaat werken”, zegt Mingardo. Is een mobiliteitshub het nieuwe Ei van Columbus of gewoon een nieuwe naam voor een parkeergarage of een OV-knooppunt? En zal covid de rol van een mobiliteit hub versterken of juist verzwakken?

Maaike Alles is programmamanager OV-Knooppunten bij de Provincie Noord-Holland en Giuliano Mingardo is senior onderzoeker Transport Economie bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen bespreken zij de ontwikkeling van mobiliteitshubs, de nieuwe mantra in de mobiliteit wereld.

 

 

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven