Martine de Vaan

Martine de Vaan

Functie:
Innovatiemanager Rijksvastgoedbedrijf / oprichter weeting

Organisatie:
Rijksvastgoedbedrijf en City Deal Ruimte voor Lopen

Ontwerpen voor mens en planeet

Ja, ze heeft de tijd mee. Bijna iedereen is meer gaan lopen in 2020. Om even de benen te strekken, het hoofd fris te houden, voor een weeting -    een wandelende meeting-  of als uitje op de zondag. Martine de Vaan is zelf al jaren overtuigd van de voordelen van de benenwagen en is blij dat regelmatig een ommetje maken gemeengoed is geworden.  

Als Innovatiemanager bij het Rijksvastgoedbedrijf is De Vaan nauw betrokken bij verduurzaming van mobiliteit als onderdeel van de rijkshuisvestingsstrategie van de toekomst . Eerder was ze projectmanager van gebiedsontwikkelingen zoals ‘Moreelse’ in Utrecht. Een locatie in hartje Utrecht, naast Utrecht CS, die getransformeerd wordt tot een groene woon- en werkomgeving: “Een oase van levendige rust”. De insteek van De Vaan is om te ontwerpen voor mens én planeet  “Wat zie je liever als je uit het raam van je werkplek kijkt: een boom of een auto?” Het antwoord laat zich raden. Maar heeft wel consequenties.

Welke invloed covid heeft op het denken over gebiedsontwikkeling en welke rol lopen daar in speelt, vertelt De Vaan in een gesprek met dagvoorzitter Helma Born.

 

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven