Nico Tillie

Nico Tillie

Functie:
Onderzoeker, Landschapsarchitect en Botanicus

Organisatie:
TU Delft

Dr. Ir. Nico Tillie is landschapsarchitect, botanicus en expert in beplantingen. Hij heeft een Ph.D. in Synergetic Urban landscapeplanning aan de TU Delft. Hij leidt het Urban Ecology & Ecocities onderzoeks- en afstudeerlab en is voorzitter van de TU Delft ECOcampus. Hij heeft gewerkt aan circulariteit, stedelijke ecosystemen in verschillende steden en op de nature based solutions voor de klimaatadaptatie, en was co-auteur van de Nature Based Urbanism-aanpak. Hij is senior fellow bij de University of Toronto Canada, visiting prof. Voor het Indian Institute of Technology alsook voor Monterrey Tec in Mexico.

Hij werkte oa voor de Botanische Tuin Kew in Londen, Paul van Beek Landschappen en bij de gemeente Rotterdam aan verschillende projecten, variërend van plantenstudies tot (stedelijke) ecologie, tot stedelijke energie- en watersystemen, beplantingsplannen, maar ook het Museumparkontwerp, stedelijk metabolisme en stadsbrede verdichtings en vergroeningsplannen. Hij leidde twee succesvolle inzendingen van de stad Rotterdam voor de Internationale Architectuur Biënnale, zoals verdichting + vergroening en de inzending Urban by Nature, stedelijk metabolisme.

Verder schrijft hij voor tuintijdschriften en geeft hij lezingen over beplantingen, botanische excursies en tuinen. Hij is voorzitter van de Stichting Vrienden van Rotstuin Ber Slangen te Maastricht alsook voorzitter van het wetenschappelijk raad van NL greenlabel. In 2022 was hij conferentieleider van de wereldwijde Ecocity World Summit.

« Naar het overzicht

Terug naar boven