• 1
  • 2
  • 3
  • Pagina 3 van 3
We moeten nog veel leren

We moeten nog veel leren

De mobiliteitshub is voor veel projectontwikkelaars, stedenbouwkundigen en mobiliteitsexperts hét antwoord op vrijwel alle stedelijke opgaven van vandaag en morgen. Maar is die gedachte eigenlijk wel terecht? In de zoektocht naar de mobiliteitshub moeten nog heel wat puzzelstukjes gelegd worden. Tijdens het Seminar MCD op de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd de mobiliteitshub vanuit verschillende invalshoeken belicht. Belangrijkste conclusie: We moeten nog veel leren om van de mobiliteitshub een succes te maken.

Verder lezen

Strooiscooters

Strooiscooters

Felyx, Go Sharing en Check. Deze bedrijven bieden elektrische deelscooters aan door heel Nederland. Je kunt ze overal vandaan halen, en ook overal weer parkeren. Dat is ideaal, maar het wordt niet door iedereen even netjes gedaan. Af en toe belanden er namelijk heel wat scooters op vreemde plekken. 

Verder lezen

Fascinatie voor complexe puzzels

Fascinatie voor complexe puzzels

“We zagen steeds meer vragen die raakvlak hebben met energie én ruimte”, vertelt Boris Hocks van Generation Energy. “Daarom zijn we vijf jaar geleden met Generation Energy begonnen, als spin-off van PosadMaxwan. Ik richt me op de ruimtelijke kant van de energietransitie. Welke ruimtelijke kansen en uitdagingen zijn er voor de energietransitie in Nederland?”

Verder lezen

Onderzoek naar de mobiliteitsbehoefte

Onderzoek naar de mobiliteitsbehoefte

Veel Nederlandse gemeenten hebben een woningbouwopgave. Tegelijkertijd is er een mobiliteitsopgave. AM doet onderzoek naar de mobiliteitsbehoefte van de toekomstige bewoners in gebiedsontwikkelingen. Bij dit interdisciplinaire onderzoek wordt gekeken naar drie belangrijke factoren voor de mogelijkheden van duurzame mobiliteit in gebiedsontwikkeling.  

Verder lezen

Ei of ui

Ei of ui

Mobiliteitshubs zijn de talk of the town. Ze lijken dé oplossing voor veel uitdagingen waar we de komende jaren voor staan, zoals bereikbaarheid, klimaat, leefbaarheid, de woningbouwopgave en meer. Tijd om kritisch te kijken naar deze oplossing: de mobiliteitshub: ei of ui? 

Verder lezen

  • 1
  • 2
  • 3
  • Pagina 3 van 3
Terug naar boven